تشخیص نوع پوست

یکی از ضروری ترین و موثر ترین اقدامات جهت کمک به حفظ جوانی و زیبایی و سلامتی پوست، داشتن یک روتین کامل مراقبت از پوست است. شما می توانید با استفاده از محصولات مراقبتی در روتین های روزانه و شبانه خود به سالم نگه داشتن پوستتان کمک کنید. این روتین ها شامل مراحلی هستند که باید به درستی و به ترتیب انجام شوند تا موجب افزایش اثربخشی آن ها شود. از طرفی نیز این روتین ها دارای اصول و قواعدی هستند که رعایت آن ها ضروری است. هدف ما در این مطلب آن است که شما را با یک روتین کامل مراقبت از پوست آشنا سازیم

تشخیص نوع پوست 

پوست ها انواع متفاوتی دارند که هر کدام دارای ویژگی های منحصر به فردی هستند. با توجه به این تفاوت ها، نیاز های آن ها برای مراقبت نیز متفاوت خواهد بود. از این رو اولین گام برای داشتن یک روتین پوستی، تشخیص نوع پوست و شناخت کافی نسبت به آن است که بتوانید با توجه به مشکلات و نیازهای مربوط به نوع پوست خود از آن مراقبت نمایید. زیرا استفاده از محصولات پوستی که با نوع و نیاز پوست شما متناسب باشند، عملکرد و اثربخشی بالاتری را ایجاد می کنند. از طرفی نیز اگر این محصولات برای نوع پوست شما مناسب نباشد، می تواند باعث بروز مشکلات بسیاری از جمله التهاب، حساسیت، جوش و … شود. بنابراین ضروری است که قبل از انتخاب محصولات، نوع پوست خود را بشناسید. پوست ها در حالت کلی به پنج دسته اصلی تقسیم می شوند. این دسته بندی شامل پوست های چرب، مختلط، خشک، نرمال یا معمولی و حساس می باشد. راه های زیادی برای نحوه تشخیص و شناسایی نوع و نیازهای پوستی وجو‌د دارد که ما در ادامه به آن ها می پردازیم.

آشنایی با انواع پوست 

1.    پوست چرب

پوست های چرب اغلب به دلیل فعالیت زیاد غدد چربی یا سباسه، دچار میزان قابل توجهی ترشح چربی اضافه هستند. بنابراین این پوست ها معمولا روی کل صورت به ویژه گونه ها و اطراف بینی ظاهر براقی دارند و منافذ پوست بزرگ تر به نظر می رسند. همچنین این نوع از پوست ها بیشتر از سایرین در معرض مسدود شدن منافذ و ایجاد جوش و آکنه ها می باشند. 

2.    پوست خشک

غدد چربی یا سباسه در پوست های خشک فعالیت کمتری دارد که به همین دلیل چربی طبیعی این پوست ها بسیار کم است. این نوع پوستی توانایی کافی برای حفظ و نگهداری رطوبت در خود را نداشته و اغلب احساس خشکی، کشیدگی و خارش می کند. پوست های خشک به ویژه در فصول سرد سال و گاهی نیز پس از شستشو پوسته پوسته می شوند. این پوست ها به دلیل عدم تامین رطوبت کافی زبر و کدر بوده و علائم پیری را زودتر نمایان می سازند.  

3.    پوست مختلط

پوست مختلط یا پوست ترکیبی، در واقع ترکیبی از پوست خشک و چرب است. ناحیه T صورت در این نوع پوست ها (پیشانی، روی بینی و چانه) چرب است و دچار چربی اضافه، جوش و منافذ باز می شود. ولی روی گونه های دو طرف صورتشان، خشکی و کشیدگی احساس می شود. بنابراین این افراد باید برای مراقبت از پوستشان، با قسمت T مانند پوست های چرب رفتار کرده و برای قسمت های دیگر نیز مانند پوست خشک رفتار نمایند تا پوست را متعادل سازند. 

4.    پوست نرمال یا معمولی

پوست های نرمال بهترین شرایط را دارند و دچار چربی اضافه، جوش، منافذ باز، خشکی و کشیدگی و … نمی شوند. این پوست ها از سطح رطوبت و چربی مناسبی برخوردار بوده و در وضعیت طبیعی و متعادلی به سر می برند.

5.    پوست حساس

پوست های حساس می توانند جزو یکی از انواع پوست های بالا باشند ولی با این تفاوت که بسیار آسیب پذیر هستند. این پوست ها به دلایل گوناگونی مانند استفاده از محصولات مراقبتی، عوامل محیطی، گرما و سرما و وزش باد و آفتاب مستقیم و … به سرعت تحریک شده و دچار واکنش های آلرژیک مانند التهاب، قرمزی، خشکی و پوسته پوسته شدن و خارش، آفتاب سوختگی،‌ اگزما و … می گردند.  

روش های تشخیص نوع پوست 

تاکنون به خوبی با ویژگی های انواع پوست آشنا شده اید و می توانید با توجه به خصوصیات پوستتان، نوع پوست خود را تشخیص دهید. اما اگر هنوز در تشخیص نوع آن مشکل دارید، در این قسمت راهکارهایی را ارائه می دهیم که به راحتی بتوانید این کار را انجام دهید. 

. روش اول: بررسی خصوصیات پوست

در این روش کافی است به مشخصات پوست خود که در بالا به طور کامل بیان شده اند، دقت کنید تا نوع آن را تشخیص دهید. اگر شما در تمام یا بیشتر قسمت های پوست احساس چربی می کنید، پوستتان چرب است. اگر این حس چربی را فقط روی نواحی بینی، پیشانی و گاها چانه داشتید، پوستتان مختلط است. اگر پوستتان خشک و کشیده می شود و کنار لب، روی بینی و اطراف ابرو پوسته پوسته می شود، پوست شما از نوع خشک می باشد. همچنین اگر هیچ گونه خشکی یا چربی اضافی روی پوستتان حس نمی کنید، شما پوست نرمالی دارید. و در آخر اگر پوست شما به سرعت نسبت به عوامل محیطی یا محصولات جدید واکنش نشان می دهد، از نوع حساس است. 

روش دوم: تشخیص نوع پوست پس از شستشو 

اولین و ساده ترین راه تشخیص نوع پوست، بررسی آن پس از شستشوی صورت است. در این روش می توانید صورت خود را با یک شوینده ملایم بشویید و به آرامی با حوله تمیز خشک نمایید. پس از آن بدون اینکه از هیچ محصولی روی پوست استفاده کنید، حدود 30-40 دقیقه صبر کرده و سپس شرایط پوست خود را ارزیابی کنید. 
اگر پس از این مدت، پوستتان تغییر چشمگیری نکرده و خشک یا چرب نشده است، پوست شما نرمال و معمولی می باشد. 
اگر احساس کردید پوست شما خصوصا در قسمت T چرب شده و برق افتاده است، شما دارای پوست چرب می باشید. 
اگر بعد از این مدت احساس کشیدگی و خشکی در قسمت گونه و پیشانی ایجاد شد، پوست شما خشک است.
اگر پوست شما در قسمت T (روی بینی و پیشانی) چرب شده و سایر نواحی خشک بود، شما پوست مختلط دارید.
اگر پوستتان دچار احساس سوزش، خارش، التهاب و قرمزی شد، پوست شما از نوع حساس است. 

روش سوم: استفاده از یک پد یا کاغذ 

در این روش می توانید یک پد یا کاغذ خشک کن را بر روی پوست کاملا تمیز خود بکشید. سپس آن ها را پس از چند دقیقه از روی صورت برداشته و با دقت به آن نگاه کنید. 
اگر آثار چربی در تمام قسمت های پد مشاهده شود، پوست شما چرب می باشد. 
اگر پد فقط در ناحیه T یعنی قسمت های بینی، پیشانی و چانه چرب بود، پوست شما مختلط است. 
اگر هیچ گونه آثار چربی روی کاغذ وجود نداشت، پوست شما خشک است. 
از طرفی پوست های نرمال نیز نسبت به پوست های چرب و مختلط به میزان کمتری چربی روی کاغذ باقی می گذارند.

روتین های مراقبت از پوست

حال که توانسته اید نوع پوست خود را بشناسید، در قدم بعدی باید یک روتین کامل برای مراقبت از پوستتان تهیه کنید. این روتین ها به بهبود بسیاری از مشکلات پوستی کمک می کنند و همچنین از بروز مشکلات و نگرانی های پوستی بیشتر نیز پیشگیری می کنند. از این رو سبب سالم و شاداب و جوان تر ماندن پوست شما می شوند. به عنوان مثال اگر پوست چربی دارید می توانید از محصولات کنترل کننده چربی استفاده نمایید و اگر پوست خشکی دارید از رطوبت رسان های قوی تری در روتین خود استفاده کنید. در حالت کلی روتین های مراقبت از پوست به سه دسته روتین پوستی روزانه، روتین پوستی شبانه و روتین پوستی هفتگی تقسیم بندی می شوند. در ادامه در رابطه با این روتین ها به طور مفصل توضیح داده می شود

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *